INFO:
Ei pääsyvaatimuksia, n. 6:n vuoden ikä ja lukutaito on toivottavaa, mutta ei pakollista. Käytännössä pienillä soittajilla sormien pituuden puute voi aiheuttaa isoja hankaluuksia soittimen kaulan otelaudan hallintaan. Näin ollen aktiivisen treenaamisen aloittamista kannattaa ehkä lykätä vähän myöhemmäksi, kunnes sormien pituus ja voima alkaa riittämään. Poikkeuksena muille musiikkikoulun soittimille, voimme suositella tätä jo 7-8 vuotiaille.

Ukulele on pienen kokonsa lisäksi hauska soitin ja helposti lähestyttävä. Se sopii sekä pienemmille aloitteleville soittajille,- että jo kokeneemmille aikuisillekin, vaikkapa lisämausteeksi kotistudion akustiseen äänivalikoimaan. Se on kielisoitin, rakenteeltaan pienikokoinen nelikielinen kitara ja huomattavan edullinen hankintahinnaltaan (n.50-100eur),- verrattuna moniin muihin kielisoittimiin. Lisätietoa lyhyesti tästä linkistä

Itsenäinen läksyjen harjoittelu asettaa aina omat haasteensa, vaikka kotiläksyjen määrän antamisessa oltaisiin maltillisia. Pienemmillä keskittymiskyky ja omatoimisuus ovat usein hyvin vaihtelevia ominaisuuksia. Lisäksi epärealistinen käsitys omasta oppimiskyvystä suhteessa harjoittelun määrään, voi tulla liian raskaana yllätyksenä nuoremmille ja innostus voi lopahtaa turhan aikaisin. Nämä tosiasiat kannattaa ottaa huomioon. Jos innostus on kuitenkin järkähtämätön, niin sitten kehiin vaan :) Yläikärajaa harrastuksen aloittamiseen ei ole ja kyllä isompienkin on hyvä ottaa yllämainitut asiat vakavasti. Soittaminen ei ole helppoa ja siksi tarjoamme opastusta pahimpien ongelmien välttämiseksi.

Kaikki yksityistunnit ja kurssit pyritään sopimaan joustavasti asiakkaiden tarpeiden, osaamisen tason, tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti. Asiakas tulee meille sovittuna aikana ja hänelle pyritään sopimaan sopiva säännöllinen aika. Huom. Meidän ei tarvitse noudattaa varsinaista perinteistä kurssimuotoista opetusta, vaan etenemme täysin asiakkaidemme edistymisen tahdissa. Meillä ei ole mitään erityisiä pääsyvaatimuksia tai pääsykokeita. Innostus riittää. Huom. tarjoamme opetusta ja valmennusta myös kokeneemmille soittajille ja laulajille.

Vaikka opetussuunnitelmassa, tuossa alempana on asiat ilmoitettu kurssimuotoisena, niin käytännössä suurin osa asiakkaistamme ilmoittautuu tunneille toistaiseksi -sopimuksella.

ASIAKKUUSVAIHTOEHDOT:

Toistaiseksi:
Tämä sopimusmuoto mahdollistaa, että opetettavat asiat käydään läpi siinä järjestyksessä, kun asiakkaan osaaminen ja harjoittelu, sekä motivaatio antaa myöden. Voit aloittaa heti kun vapaana oleva vakioaika löytyy ja voit myös lopettaa heti kun haluat, jos tuntuu ettei homma suju. Esim. laskut voidaan sopia hoidettavaksi kerran kuukaudessa, esim. kotiinlaskutuksella.

Määräaikainen:
Sopimus vain määrätyksi ajaksi, tietty määrä tunteja ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Poissaoloja ei huomioida.

Satunnaiset käynnit:
Toteutetaan yleensä vain kokeneiden artistien kanssa, jotka eivät tarvitse enää jatkuvaa ohjausta teknisissä ja taiteellisissa tulkinta-asioissa. Satunnaiset kävijät eivät voi varata vakioaikoja ja käyntikerrat maksetaan aina käteisellä, ellei muuten erikseen sovita.

Lisää tästä linkinstä: Tutustumiskäynti ja opiskelusopimus, mutta lue alempana olevat kurssivaihtoehdot ensin:

OPETUSSUUNNITELMA LYHYESTI:

1. SÄHKÖBASSON ALKEISKURSSI:
Arvioitu kesto n. 2-6 kk/yksi 30 min. bassotunti kerran viikossa. Tällä kurssilla käsitellään kaikki tarvittavat alkeet soittotekniikasta perusteoriaan.

2. SÄHKÖBASSON PERUSKURSSI:
Arvioitu kesto n. 6 kk- 1 vuosi/yksi 30 min. bassotunti kerran viikossa.
Tällä kurssilla opitaan laajemmin bassonsoiton ulottuvuuksia ja saavutetaan perustaitoja kaiuttimien & vahvistimien käyttöön, efektilaitteiden käyttöön, biisien tekoon, play along-soittoon, bändisoittoon, ensimmäisille esiintymiskeikoille ja demoäänityssessioihin. Ilmoittaudu opetukseen

3. SÄHKÖBASSO JATKOKURSSI:
Arvioitu kesto: n. 1 vuosi/yksi 30 min. bassotunti kerran viikossa.
Tällä kurssilla tutustutaan jo kokonaisvaltaisesti ammattibasistin arkeen liittyviin asioihin soittotekniikoiden lisäksi, aktiivinen keikkailu, studiosessiot, syventävää fysiikkaa mm. erilaisista bassoista, säädöistä, virityksestä, efektilaitteista, jne... Ilmoittaudu opetukseen

4. SÄHKÖBASSON PRO-KURSSI:
Arvioitu kesto: n. 1 - 2 vuotta/yksi 30 min. bassotunti kerran viikossa.
Tällä kurssilla mennään jo todella pitkälle. Periaatteessa käsitellään saman tyyppisiä asioita kuin jatkokurssillakin, mutta pidemmälle ja laajemmin. Mikäli aikoo tosissaan edetä tälle tasolle, niin harjoittelumotivaation pitää olla kohdallaan, kun etsitään sitä Master-äänitystason soundia ja tatsia.