OPETTAJAT:
Toni Ruohonen

Ilmoittautuneita on ollut hämmästyttävän vähän, joten meillä ei ole vakituista syntikkaopettajaa tällä hetkellä. Eli jos olet kiinnostunut syntikasta ja haluaisit oppia käyttämään sitä. Älä epäröi, ole hyvä ilmoittaudu jonoon, niin saamme järjestettyä osaavan opettajan sinulle. Ilmoittautuneita tarvitaan väh. 10kpl.

HINTA:
Yksityiset syntikkatunnit 24 eur, sis. alv24% / 30min / kerran viikossa

INFO:
Suosittelemme perinteisiä pianotunteja ennen syntikkatuntien aloitusta. Tämän opetuksen tarkoituksena on keskittyä ensisijaisesti erilaisten kosketinsoitinlaitteiden käytöön, sekä niiden hyödyntämistä esim. bänditoiminnassa, kotistudiossa ja sävellystyössä, eikä niinkään soittotekniikan. Jos innostus on kuitenkin kova, ole hyvä ja lue eteenpäin.

Ei pääsyvaatimuksia, n. 6:n vuoden ikä ja lukutaito on toivottavaa, mutta ei pakollista. Käytännössä pienillä soittajilla sormien pituuden puute voi aiheuttaa isoja hankaluuksia koskettimien hallintaan. Näin ollen aktiivisen treenaamisen aloittamista kannattaa ehkä lykätä vähän myöhemmäksi, kunnes sormien pituus ja voima alkaa riittämään. 10v on jo parempi. Yleisin aloitusikä on 12-15v.

Itsenäinen läksyjen harjoittelu asettaa myös omat haasteensa, vaikka läksymäärän antamisessa oltaisi maltillisia. Pienemmillä keskittymiskyky ja omatoimisuus ovat usein hyvin vaihtelevia ominaisuuksia. Lisäksi epärealistinen käsitys omasta oppimiskyvystä suhteessa harjottelun määrään, voi tulla liian raskaana yllätyksenä nuoremmille ja innostus voi lopahtaa turhan aikaisin. Nämä tosiasiat kannattaa ottaa huomioon. Jos innostus on kuitenkin järkähtämätön, niin sitten kehiin vaan :) Yläikärajaa harrastuksen aloittamiseen ei ole ja kyllä isompienkin on hyvä ottaa yllämainitut asiat vakavasti. Soittaminen ei ole helppoa.

Kaikki yksityistunnit ja kurssit pyritään sopimaan joustavasti asiakkaiden tarpeiden, osaamisen tason, tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti. Asiakas tulee meille sovittuna aikana ja hänelle pyritään sopimaan sopiva säännöllinen aika. Huom. Meidän ei tarvitse noudattaa varsinaista perinteistä kurssimuotoista opetusta, vaan etenemme täysin asiakkaidemme edistymisen tahdissa. Meillä ei ole mitään erityisiä pääsyvaatimuksia tai pääsykokeita. Innostus riittää. Huom. tarjoamme opetusta ja valmennusta myös kokeneemmille soittajille ja laulajille.

Vaikka opetussuunnitelmassa, tuossa alempana on asiat ilmoitettu kurssimuotoisena, niin käytännössä suurin osa asiakkaistamme ilmoittautuu tunneille toistaiseksi -sopimuksella.

Lisää tästä linkinstä: Tutustumiskäynti ja opiskelusopimus, mutta lue alempana olevat kurssivaihtoehdot ja lisäinfot ensin:

ASIAKKUUSVAIHTOEHDOT:

Toistaiseksi:
Tämä sopimusmuoto mahdollistaa, että opetettavat asiat käydään läpi siinä järjestyksessä, kun asiakkaan osaaminen ja harjoittelu, sekä motivaatio antaa myöden. Voit aloittaa heti kun vapaana oleva vakioaika löytyy ja voit myös lopettaa heti kun haluat, jos tuntuu ettei homma suju. Esim. laskut voidaan sopia hoidettavaksi kerran kuukaudessa, esim. kotiinlaskutuksella.

Määräaikainen: Sopimus vain määrätyksi ajaksi, tietty määrä tunteja ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Poissaoloja ei huomioida.

Satunnaiset käynnit:
Toteutetaan yleensä vain kokeneiden artistien kanssa, jotka eivät tarvitse enää jatkuvaa ohjausta teknisissä ja taiteellisissa tulkinta-asioissa. Satunnaiset kävijät eivät voi varata vakioaikoja ja käyntikerrat maksetaan aina käteisellä, ellei muuten erikseen sovita.

OPETUSSUUNNITELMA LYHYESTI:

1. SYNTIKAN KÄYTÖN ALKEISKURSSI:
Arvioitu kesto n. 2-6 kk/yksi 30 min. yksityistunti kerran viikossa. Tällä kurssilla käsitellään kaikki tarvittavat alkeet syntikan käytön perusteista, eli esim. miten voi saada erilaisia soundeja ja oppia käyttämään erilaisia kosketinsoittimien digitaalisia perusominaisuuksia. Ilmoittaudu opetukseen

2. SYNTIKAN PERUSKURSSI:
Arvioitu kesto n. 6 kk- 1 vuosi/yksi 30 min. yksityistunti kerran viikossa. Tällä kurssilla opitaan laajemmin kosketinsoittimien ulottuvuuksia ja saavutetaan perustaitoja esim. efektilaitteiden käyttöön, MIDI-tekniikkaan, sekä ohjausta bändisoittoon ensimmäisille esiintymiskeikoille ja demoäänityssessioihin. Ilmoittaudu opetukseen

3. SYNTIKAN JATKOKURSSI:
Arvioitu kesto: n. 1 vuosi/yksi 30 min. yksityistunti kerran viikossa. Tällä kurssilla tutustutaan jo kokonaisvaltaisesti ammattikosketinsoittajan arkeen liittyviin asioihin, aktiivinen keikkailu, studiosessiot, jne... syventävää fysiikkaa mm. erilaisista syntikoista, kytkennöistä, efektilaitteista, MIDI- ja DAW-teknonlogiasta, jne... Ilmoittaudu opetukseen

LISÄINFOA AIHEESTA:
Turun ja lähikuntien alueella on paljon piano -ja urkutunneilla käyviä nuoria, joista suurin osa on tyttöjä ja nuoria naisia. Ei oikein uskalla edes arvioida kuinka paljon, mutta iso luku se on joka tapauksessa. Valtaosa heistä on aloittelevia harrastelijoita. Asiasta kiinnostuneita on tietysti vielä enemmän, mutta he eivät välttämättä halua perinteiseen klassiseen pianokouluun, koska klassinen musiikki ei ehkä kiinnosta. Erityisesti digitaalinen kosketinsoitin/synteettisaattori, eli "syntikka" puolestaan kiinnostaa monia, mutta siihen ei uskalleta koskea, kun ei tiedä mitä kaikista nappuloista tapahtuu. Ei tarvitse pelätä enää, meiltä saat apua :)

RATKAISUMALLI = Syynteettisaattori, eli "Syntikka"
Se on moderni kosketinsoitin ja siitä voi löytyä jopa tuhansia eri soundeja. Yritämme tässä selventää, että tarkoituksenamme ei ole tarjota perinteisiä klassisia pianotunteja, vaan opettaa käyttämään syntikan digitaalisia perusominaisuuksia. Jos oppilas käy samanaikaisesti perinteisillä piano- tai urkutunneilla jossain muualla, niin tämä täydentäisi erinomaisesti opintoja. Läheskään kaikissa pianokouluissa ei opeteta syntikan käyttöä.

Toinen vaihtoehto voisi kohdistua vaikkapa entiseen pianonsoiton harrastajaan, joka osaisi jo soittaa teknisesti hyvin, mutta kaipaisi jotain uusia ulottuvuuksia vanhan harrastuksen aloittamiseen tai osaamisen laajennukseen.

Opettaja on erikoistunut syventävästi "syntikan" digitaalisiin käyttöominaisuuksiin, ja on tottunut työskentelemään erilaisten laitemerkkien- ja mallien kanssa studiotuotantotöissä ja soundikokonaisuuksien rakentelussa. Ei kannata turhaan ujostella, vaan rohkeasti mukaan vaan :)