OPETTAJAT:
Toni Ruohonen

HINTA: Yksityiset kitaratunnit 24 eur, sis. alv24% / 30min / kerran viikossa

INFO:
Ei pääsyvaatimuksia, n. 6:n vuoden ikä ja lukutaito on toivottavaa, mutta ei pakollista. Käytännössä pienillä soittajilla sormien pituuden puute voi aiheuttaa isoja hankaluuksia soittimen kaulan otelaudan hallintaan. Näin ollen aktiivisen treenaamisen aloittamista kannattaa ehkä lykätä vähän myöhemmäksi, kunnes sormien pituus ja voima alkaa riittämään. 10v ja siitä ylöspäin, on jo parempi. Yleisin aloitusikä on 12-15v.

Itsenäinen läksyjen harjoittelu asettaa myös omat haasteensa, vaikka läksymäärän antamisessa oltaisi maltillisia. Pienemmillä keskittymiskyky ja omatoimisuus ovat usein hyvin vaihtelevia ominaisuuksia. Lisäksi epärealistinen käsitys omasta oppimiskyvystä suhteessa harjottelun määrään, voi tulla liian raskaana yllätyksenä nuoremmille ja innostus voi lopahtaa turhan aikaisin. Nämä tosiasiat kannattaa ottaa huomioon. Jos innostus on kuitenkin järkähtämätön, niin sitten kehiin vaan :) Yläikärajaa harrastuksen aloittamiseen ei ole ja kyllä isompienkin on hyvä ottaa yllämainitut asiat vakavasti. Soittaminen ei ole helppoa.

Kaikki yksityistunnit ja kurssit pyritään sopimaan joustavasti asiakkaiden tarpeiden, osaamisen tason, tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti. Asiakas tulee meille sovittuna aikana ja hänelle pyritään sopimaan sopiva säännöllinen aika. Huom. Meidän ei tarvitse noudattaa varsinaista perinteistä kurssimuotoista opetusta, vaan etenemme täysin asiakkaidemme edistymisen tahdissa. Meillä ei ole mitään erityisiä pääsyvaatimuksia tai pääsykokeita. Innostus riittää. Huom. tarjoamme opetusta ja valmennusta myös kokeneemmille soittajille ja laulajille.

Vaikka opetussuunnitelmassa, tuossa alempana on asiat ilmoitettu kurssimuotoisena, niin käytännössä suurin osa asiakkaistamme ilmoittautuu tunneille toistaiseksi -sopimuksella.

ASIAKKUUSVAIHTOEHDOT:

Toistaiseksi: Tämä sopimusmuoto mahdollistaa, että opetettavat asiat käydään läpi siinä järjestyksessä, kun asiakkaan osaaminen ja harjoittelu, sekä motivaatio antaa myöden. Voit aloittaa heti kun vapaana oleva vakioaika löytyy ja voit myös lopettaa heti kun haluat, jos tuntuu ettei homma suju. Esim. laskut voidaan sopia hoidettavaksi kerran kuukaudessa, esim. kotiinlaskutuksella.

Määräaikainen:
Sopimus vain määrätyksi ajaksi, tietty määrä tunteja ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Poissaoloja ei huomioida. Satunnaiset käynnit:
Toteutetaan yleensä vain kokeneiden artistien kanssa, jotka eivät tarvitse enää jatkuvaa ohjausta teknisissä ja taiteellisissa tulkinta-asioissa. Satunnaiset kävijät eivät voi varata vakioaikoja ja käyntikerrat maksetaan aina käteisellä, ellei muuten erikseen sovita.

Lisää tästä linkinstä: Tutustumiskäynti ja opiskelusopimus, mutta lue alempana olevat kurssivaihtoehdot ensin:

OPETUSSUUNNITELMA LYHYESTI:

1. SÄHKÖKITARAN JA AKUSTISEN KITARAN ALKEISKURSSI:
Arvioitu kesto n. 2-6 kk/yksi 30 min. kitaratunti kerran viikossa. Tällä kurssilla käsitellään kaikki tarvittavat alkeet soittotekniikasta ja perusteoriasta. Huom. Sähkökitaran lisäksi on erittäin tärkeätä opetella myös akustisen kitaran alkeet. Siitä on varmasti paljon hyötyä jatkossa.

2. SÄHKÖKITARAN PERUSKURSSI:
Arvioitu kesto n. 6 kk- 1 vuosi/yksi 30 min. kitaratunti kerran viikossa. Tällä kurssilla opitaan laajemmin kitaransoiton ulottuvuuksia ja saavutetaan perustaitoja efektilaitteiden käyttöön, biisien tekoon, soolojen soittoon, bändisoittoon ja ensimmäisille esiintymiskeikoille sekä demoäänityssessioihin.

3. SÄHKÖKITARAN JATKOKURSSI:
Arvioitu kesto: n. 1 vuosi/yksi 30 min. kitaratunti kerran viikossa.
Tällä kurssilla tutustutaan jo kokonaisvaltaisesti ammattikitaristin arkeen liittyviin asioihin soittoteknikan lisäksi, aktiivinen keikkailu, studiosessiot, jne... Syventävää fysiikkaa mm. erilaisista kitaroista, säädöistä, virityksestä, huolloista, efektilaitteista, jne... myös akustinen pyritään pitämään kuvioissa mukana :)

4. SÄHKÖKITARAN PRO-KURSSI:
Arvioitu kesto: n. 1 - 2 vuotta/yksi 30 min. kitaratunti kerran viikossa.
Tällä kurssilla mennään jo todella pitkälle. Periaatteessa käsitellään saman tyyppisiä asioita kuin jatkokurssillakin, mutta pidemmälle ja laajemmin. Mikäli aikoo tosissaan edetä tälle tasolle, niin harjoittelumotivaation pitää olla kohdallaan, kun etsitään sitä Master-äänitystason soundia ja tatsia.